Menu

18/05/2021

Explore with Os! | Eindhoven

Vandaag nemen we jou mee naar het zuiden van Nederland, waar we een toffe stad gaan bezoeken. Wellicht ben je er al eens geweest, of misschien heb je wel plannen om hierheen te gaan. We hebben het over het bruisende Eindhoven. In deze blog lees je alles over Eindhoven, van de beste plekken om te shoppen, tot de mooiste plekken om cultuur te kunnen snuiven. Een stad die enorm veel te bieden heeft, dus let’s start exploring! 

Psst... Tijdens het lezen van de blog een leuke tas tegengekomen? Klik op het plaatje om op de productpagina te komen.

 

EINDHOVEN | GESCHIEDENIS

De stad Eindhoven bestaat al aardig lang. Ze kregen in 1232 namelijk al stadsrechten. Vroeger was het een kleine stadje dat niet echt bekend stond om iets. Philips bracht hier echter verandering in. Zo kwam de eerste Philipsfabriek in Eindhoven te staan en na hen volgden nog meer fabrieken die in- en om de stad zich gingen vestigen. Hierdoor kwam Eindhoven in de belangstelling te staan en groeide het inwoneraantal enorm!  Inmiddels in Eindhoven met haar 200.000 inwoners de vijfde grote stad in Nederland. Het is stad die inmiddels een hip imago heeft gekregen en zich op dit gebied blijft innoveren. 

                   

 

 

MUST SEE | STRIJP-S

Benieuwd wat volgens de inwoners van Eindhoven dé must see spot is? Dan staat Strijp-S gegarandeerd bovenaan! Het bijzondere aan dit gebied, is dat dit het voormalige terrein van Phillips is. Hierdoor heeft het hele gevoel een urban en industriële look and feel. In dit inmiddels hippe gebied zijn jonge ondernemingen te vinden, net zoals street-art en de beste eet- en drink hotspots. Je waant je voor een paar uurtjes in een toffe urban wereld. Tip! Huur een fiets en rol van hotspot naar hotspot.

 

 

 

                

 

 

MUST SEE |  RADIO ROYAL

Ben jij nog volop Strijp-S aan het verkennen? Ga dan vooral even langs Radio Royal. Dit indrukwekkende industriële gebouw is namelijk een restaurant, waar je lekker kan neerploffen en een hapje kan eten. Het restaurant zit gevestigd in het oude energie gebouw van Philips en het bijzondere aan dit gebouw is dat er nauwelijks iets aan de inrichting is veranderd. Zo zijn de machines en andere originele details uit de oude fabriek nog zichtbaar en zorgen deze voor een unieke sfeer om in te dineren. Wat voor lekkere dingen serveren ze hier eigenlijk? De keuken is vooral Frans-Duits geïnspireerd en is qua prijs ook goed te doen! Wel zijn er een beperkt aantal zitplaatsen, dus mocht jij hier dolgraag een hapje komen eten, dan raden wij vooraf reserveren erg aan!

                      

 

MUST SEE | SINT CATHARINAKERK

Ben jij meer van het cultuursnuiven? Dan raden wij aan om een bezoekje te brengen aan de Sint Catharinakerk. Deze 73 meter hoge kerk is ontworpen door Pierre Cuypers. Een naam die je wellicht niet meteen iets zegt, maar deze man heeft ook het centraal station van Amsterdam ontworpen! Eindhoven is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door de bombardementen. Ook deze prachtige kerk is helaas niet gespaard gebleven en moest na de oorlog gerestaureerd worden. Hierdoor heeft de kerk wel nieuwe ramen gekregen, die de kerk baden in de mooiste kleuren!

 

 

              

 

 

MUST SEE | SHOPPING

Eindhoven is een waar walhalla als je een dagje lekker wil gaan shoppen. Met de keuze uit vele winkelcentra en winkelstraten ben je wel even zoet. Maar wat zijn echte go to shop spots? Wij hebben het voor je uitgezocht! Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan Piazza, een winkelcentrum bordenvol winkels en horeca, die verdeeld zijn over vier verdiepingen. Ook het winkelcentrum Heuvel is echt de moeite waard, door het grote aanbod aan (luxe) winkels. Bovendien kan je prachtige foto’s maken van het indrukwekkende glazen koepeldak. Ook buiten in de winkelstraten heb je een gigantisch aanbod aan winkels. Wist je dat je Van Os tassen en koffers ook kunt vinden in Eindhoven? Namelijk in de Hooghuisstraat 27! Zien we je binnenkort?

 

 

 

                   


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt